koppningsmassage

Koppning är en traditionell behandlingsmetod med rötter i kinesisk läkekonst där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.


Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer och dålig blodcirkulation. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt på problem med celluliter och som detox och lymfdränage och kan med fördel kombineras med klassisk massage.


Koppan suger upp blodet från de djupaste innersta blodkärlen och gör att blodet cirkulerar ända ut till de minsta blodkärlen i huden.

Man kan även sätta koppor över muskelknutar och triggerpunkter för att sedan jobba vidare på ett annat ställe. På så vis kan man

fortsätta behandlingen samtidigt som koppen jobbar aktivt på det utsatta området.


Koppning kan även ingå i en ansiktsbehandling där speciella koppor kan användas för att öka cirkulationen i huden i ansiktet, och ge en mer effektiv behandling än en vanlig ansiktsmassage.


Du ska inte ta koppning:

• om du är gravid

• har hudproblem

• vid akuta inflammationer

• om du har hjärtproblem och äter blodförtunnande mediciner

• vid förkylning eller annan sjukdom