terapeutisk massage

Terapeutisk massage är en djupgående massagebehandling med olika behandlingsmetoder och tekniker. Behandlingsformen kan innehålla både massage, muskeltöjningar och avslutas med stretching och ev. hemövningar. Massage löser upp och motverkar muskelspänningar. Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller behandla direkta problem som onda axlar, nackspärr, ryggskott, trött rygg, ledbesvär, tennisarmbåge eller spänningshuvudvärk.

Först görs en undersökning med frågor, kroppsläsning och/eller muskelfunktionstester för att hitta rätt behandlingsmetod och anpassa teknikerna efter just dina problem. Behandlingen är helt anpassad till dina behov och kan därför variera från gång till gång. I behandlingen använder jag fingrar och armbågar för att lägga ett tryck på den ömma punkten så att spänningen släpper. Även personer som tränar mycket och vill ha hjälp med att mjuka upp musklerna och töja dessa har stor nytta av massageterapi.


Efter behandlingen är det vanligt att man känner sig öm i musklerna. Detta är helt naturligt eftersom slaggämnen frigörs och vill ut ur kroppen. Tänk därför på att det är viktigt att dricka mycket vatten efteråt.